вівторок, 11 липня 2023 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У російського дизайнера-українофоба Лебедєва конфіскували дві квартири в Києві

У російського дизайнера-українофоба Лебедєва конфіскували дві квартири в Києві
Російський пропагандист Артемій Лебедєв торік у липні вилазив на захоплену окупантами Запорізьку атомну електростанцію. Фото: скріншот

У російського пропагандиста-українофоба, дизайнера Артемія Лебедєва конфіскували дві квартири у центрі Києва.

Позов Міністерства юстиції про стягнення квартир площею 138 і 193 кв. м задовольнив Вищий антикорупційний суд. Про це повідомила директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Багатих.

"У дохід держави стягнуто дві квартири в центрі Києва", – повідомила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ocean Plaza і банк: націоналізували майно російських олігархів

Йдеться про квартири на Ярославовому Валу і на вулиці Саксаганського, пише Центр протидії корупції.

Перша квартира записана безпосередньо на Лебедєва. Іншу він переписав на свого товариша-програміста за декілька місяців до початку повномасштабної російської агресії, розповіли.

"Лебедєв відкрито поширює антиукраїнську пропаганду і відвідує окуповані території. Його внесли до санкційного списку у січні 2023 року", – нагадав ЦПК.

Торік у липні Лебедєв виліз на Запорізьку атомну електростанцію, що у тимчасово захопленому окупантами місті Енергодар. Також він приїжджав в тимчасово окуповані Донецьк і Маріуполь.

Торік президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції Ради національної безпеки й оборони, під які потрапив і Лебедєв. Йому заблокували активи і фінансові операції на території України.

На сайті "Студії Артемія Лебедєва" вказується про офіс у Києві на вул. Антоновича, 26.

Зараз ви читаєте новину «У російського дизайнера-українофоба Лебедєва конфіскували дві квартири в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі