четвер, 26 грудня 2019 14:44

У Раді заговорили про підвищення зарплат нардепам до 100 тис. грн

У Раді заговорили про підвищення зарплат нардепам до 100 тис. грн
Якщо суспільство має більш високі очікування, то і зарплати мають бути вищі, каже Арахамія.

Зарплата народних депутатів має становити від 70 до 100 тис. грн. Якщо суспільство має більш високі очікування від нардепів, ніж було раніше.

Про це сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія журналу "Новое время"

"Зарплата депутата має бути вищою, якщо суспільство має більш високі очікування, ніж це було раніше. Називають різні суми - від 70 тис. грн до 100 тис", - сказав він.

Водночас голова фракції вважає депутатську зарплату "дуже делікатним питанням" і сказав, що не може дати однозначну відповідь, "чи має право депутат отримувати високу зарплату, якщо народ живе бідно".

"А що стосується фракції, то ви знаєте: у нас більшість - це справді прості хлопці. Є ті, кому важко. Особливо ті, хто переїхав до Києва з регіону і був змушений перевезти родину", - додав Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні підсумки року: запитання та відповіді

За повідомленням LIGA.net про перші зарплати за вересень, більше всіх у Верховній Раді заробив перший віце-спікер Руслан Стефанчук (59 300 грн), найменше - Анна Коваленко з СН (15 900 грн).

Народні депутати отримують у середньому 43 тис. грн.

Лише половина народних депутатів відвідали всі засідання Верховної Ради у грудні.

Зараз ви читаєте новину «У Раді заговорили про підвищення зарплат нардепам до 100 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі