четвер, 08 грудня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Раді розказали про реальні втрати РФ в Україні

У Раді розказали про реальні втрати РФ в Україні
Втрати пораненими, як правило становлять 1:3 і більше. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Втрати Російської Федерації становлять 95 тис. ліквідованих солдатів, тоді як втрати ворога пораненими сягають понад 150-200 тис.

Український Генштаб озвучує реальні цифри втрат російської армії на фронті, заявив 8 грудня в ефірі національного телемарафону член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає Gazeta.ua.

"Ми з колегами постійно відвідуємо наше командування на сході та півдні. Спілкуємося про ситуацію і я можу сказати, що всі втрати ворога на цей час доводяться фактичними обставинами або Головним управлінням розвідки чи розвідниками Збройних сил України. Тому ті втрати, які зараз озвучує Генштаб, вони точно відповідають реальним втратам, але це втрати вбитими", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні "200-х" окупантів і не тільки: Генштаб оновив дані про втрати Росії

Втрати пораненими, як правило становлять 1:3 і більше, додав Веніславський.

"Тобто на цей момент ми можемо говорити, що безповоротні втрати російських військових – це майже 95 тис., а санітарні втрати понад 150-200 тис.", – розповів член комітету ВР.

За листопад українські захисники знищили 16 970 російських солдатів. Це найбільша кількість за місяць упродовж всієї повномасштабної війни, повідомили в Міноборони.

21 вересня російське міноборони вперше за багато часу озвучило свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розказали про реальні втрати РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі