вівторок, 22 березня 2022 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна відповіли на слова Зеленського про всеукраїнський референдум

У Путіна відповіли на слова Зеленського про всеукраїнський референдум
Кремль відреагував на слова Зеленського про референдум щодо компромісів. Фото: pixabay.com

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков визнав, що Україна має право проводити референдуми.

Водночас коментуючи слова президента України щодо всеукраїнського референдуму, він наголосив, що умови миру з РФ обговорюють делегації, повідомляє "Медуза".

"Україна - це суверенна держава, і там можуть і мають бути внутрішньодержавні процедури. Але є ті субстанції, які перебувають на столі переговорів двох делегацій. Я не можу втручатися в деталі цих субстанцій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ заявили, що прогрес на переговорах недостатній для зустрічі Зеленського й Путіна

Пєсков також заявив, що Росія "багато днів тому" передала українській стороні проєкти документів у рамках переговорного процесу.

"На щось Київ відповів, на щось ні. Ми переконані, що зараз винесення на публіку може лише завадити переговорному процесу, який і так триває набагато повільніше і не так змістовно, як нам би хотілося", - додав він.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що остаточний формат компромісів на переговорах між Україною та Росію вирішуватиме всеукраїнський референдум. Зокрема це стосується питань гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна відповіли на слова Зеленського про всеукраїнський референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі