вівторок, 12 лютого 2013 11:57

У Обами немає часу на Януковича?

У Обами немає часу на Януковича?
Віктор Янукович і Барак Обама Фото: polittech.org

Президент США Барак Обама навряд чи зустрітися з президентом України Віктором Януковичем найближчим часом. Про це сказав в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ" екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

Він був одним із трьох колишніх послів США в Україні, які закликали нового голову Держдепартаменту США Джона Керрі не зустрічатися з Януковичем.

"Я заявив, що США повинні підтримувати нормальні дипломатичні відносини з Україною, але президент Обама не повинен зустрічатися з президентом Януковичем до поліпшення в питаннях демократії. Я не можу говорити від імені влади США, але на даний момент президент Обама дуже зайнятий, а якихось невідкладних питань, які змусили б його зустрітися з Януковичем, поки не виникає. Тож я не став би передбачати подібну зустріч у найближчому майбутньому", - сказав він.

За його словами, Україні буде складно привернути до себе увагу адміністрації Обами.

"Україні, яка прямує вбік іще однієї Білорусі замість другої Польщі, буде складно привернути до себе увагу адміністрації Обами. Особливо, враховуючи пріоритетні напрямки в зовнішній політиці, з якими доводиться сьогодні розбиратися Білому дому", - додав Пайфер.

Зараз ви читаєте новину «У Обами немає часу на Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі