вівторок, 22 травня 2012 21:13

У МЗС похвалилися, як Янукович збирається розбудовувати Афганістан

У МЗС похвалилися, як Янукович збирається розбудовувати Афганістан
Олександр Дікусаров розповів про "успіхи" Януковича у Чикаго. Фото: www.profi-forex.org

Президент Віктор Янукович на саміті у Чикаго пообіцяв відновлювати Афганістан та допомагати йому розвивати економіку.

Про це розповів прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

"Засідання, в якому взяли участь лідери 57 країн та керівників ООН, ЄС та Світового банку, стало наймасштабнішим заходом НАТО, присвяченому Афганістану. Було схвалено декларацію Чиказького саміту щодо Афганістану, а також підтримано стратегічний план НАТО щодо Афганістану на період 2014- 2025 років", - наголосив речник міжнародного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті НАТО в Януковича спитають про політичні репресії - Парубій

У своїх висновках голова української держави зазначив, що Україна щиро та послідовно підтримує реалізацію Лісабонської стратегії НАТО, яка передбачає поетапне завершення спільної військової операції в Афганістані у 2014. У МЗС також наголосили, що Янукович підтвердив готовність України приєднатися до ініціативи щодо допомоги уряду Афганістану у розбудові власної спроможності для забезпечення безпеки та робити свій посильний внесок у цю справу.

"Президент підтвердив, що Україна і надалі підтримуватиме тісну співпрацю з Афганістаном в рамках довготривалого партнерства, активно залучатиметься до відновлення Афганістану, сприятиме зусиллям афганського уряду у розвитку сучасної економіки та суспільства у цій країни", - підкреслив Дікусаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чикаго Януковича попросять і далі "вповзати" в НАТО - комуніст

В рамках саміту президент також провів двосторонні зустрічі із президентами Афганістану, Румунії та Польщі.

Нагадаємо, що 20-21 президент України Віктор Янукович взяв участь у заходах за програмою роботи зустрічі Глав держав та урядів країн - учасниць Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані в рамках саміту НАТО в Чикаго.

У свою чергу, 22-23 травня міністр закордонних справ Костянтин Грищенко з робочим візитом перебуватиме у Вашингтоні, де проведе зустрічі з офіційними представниками США, керівництвом американських компаній і з представниками української громади.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС похвалилися, як Янукович збирається розбудовувати Афганістан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі