пʼятниця, 07 червня 2013 18:17

У Межигір'ї затримали журналістку Чорновіл, порізавши шини її авто

У Межигір'ї затримали журналістку Чорновіл, порізавши шини її авто
Суд зобов'язав журналістку виплатити штраф. Фото: clubs.ya.ru

6 червня, після закінчення мирної акції журналістів у Межигір'ї, Тетяна Чорновіл залишилася у Нових Петрівцях, щоб відвідати могилу діда (похований у Нових Петрівцях - ред.). Однак була затримана співробітниками міліції як "підозріла особистість", яка "здійснила напад на "беркутівця".

Про це вона написала у своїй статті на LB.ua.

Виходячи з кладовища, Чорновіл побачила, що її автомобіль заблокований двома іншими машинами.

"Я швидко пішла - мимо кладовища - у ліс, бічні галявини якого межували з городами. На городах було повно людей, селяни підсапували картоплю. І тут очі автора помітили аномальну деталь: у бік автора з усіх боків по городах рухалися об'єкти, які ніяк не вписувалися у пасторальну картинку сільських буднів. Місячи лакованими туфлями жирний чорнозем, крізь кущі картоплі пробиралися чоловіки... у ділових сорочках і брюках", - пише Чорновіл.

Якийсь час журналістці вдалося ховатися у лісі, проте як тільки вона вийшла на дорогу, була затримана співробітниками правоохоронних органів як "підозріла особистість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка без перешкод проникла у "Межигір'я" і зробила знімки хоромів Януковича

"Під час "запихування" (у міліцейську машину - ред.) один "беркутівець", мабуть, промазав по мені і влупив кулаком в автомобіль. Тоді мене звинуватили в тому, що я завдала тілесні ушкодження представнику "Беркуту". Уявіть тільки, як можна пошкодити кулак іншій людині, не будучи при цьому жертвою удару цього кулака? Тоді вони мені сказали: кров, це тому, що я... вкусила. Чому ж тоді експертиза виявила під кров'ю забій тканин? Сміявся навіть суддя Вишгородського суду", - пише журналіст.

Втім, суд виправдав журналістку, зобов'язавши її виплатити штраф. Водночас, як стало відомо пізніше, автомобіль Чорновіл із парковки перед новопетрівським кладовищем евакуювали на штрафмайданчик. Одна із шин автомобіля була порізана.

"Я мала повне право перебувати у лісі, який належить сільській громаді, а не приватизований фірмами, близькими до Межигір'я. Я мала право припаркувати авто біля кладовища, де похований мій дідусь. Але хіба це цікавило міліціонерів і тих, хто віддає їм накази. А що буде, коли аномальна зона навколо Межигір'я, де відбувається повний розпад демократичних цінностей, розростеться на всю країну?", - резюмувала журналістка.

Зараз ви читаєте новину «У Межигір'ї затримали журналістку Чорновіл, порізавши шини її авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

109

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі