четвер, 11 серпня 2011 11:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Турчинов розповів, звідки взявся газ по 450 доларів

Турчинов розповів, звідки взявся газ по 450 доларів

У Печерському суді триває допит першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Під час допиту політик зазначив, що наприкінці грудня 2008 року українську делегацію, яка вела перемовини не про ціни на газ відкликала не Тимошенко, а президент Віктор Ющенко.

"Для мене це був шок. Я зателефонував прем'єру. Вона теж не розуміла, що відбувається", - наголосив екс-віце-прем'єр.

Він розповів, що Дубина зателефонував Путіну і сказав, що Ющенко його відкликав з переговорів без пояснення причин. Турчинов зазначив, що за Конституцією президент не мав права цього робити.

"І це Росія сприйняла як політичний демарш", - зауважив колишній чиновник.

За його словами, після цієї події Росія поставили ультиматум: ціна на газ 450 доларів за 1000 кубометрів

Екс-віце-прем'єр також орзповів що під час гловувавння в СБУ розслідував діяльність компанії "Петрогаз"(одна з компаній Дмитра Фірташа-Ред.). Після цього прокурор поцікавився яке це має відношення до справи, а прем'єр, яка задавала питання відповіла: "Фанатам "РосУкрЕнерго поясню".

Кірєєв зробив Тимошенко зауваження, що вона висловлює неповагу до учасників процесу. Тимошенко відповіла, що прокурор не дуже уважно слухав свідчення Дубини, який наголошував, що його відкликав Ющенко, що на думку екс-прем'єра призвело до кризи.

Екс-прем'єр запитала Турчинова, чи має він докази зв'язку Ющенка та "РосУкрЕнерго"

"Ці зв'язки з Фірташем почалися до інаугурації Юшенка, тому що Дмитро Фірташ, керівник "РосУкрЕнерго", забезпечив за власний кошт переліт з Америки до України родини Ющенка", - резюмував політик.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов розповів, звідки взявся газ по 450 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі