вівторок, 09 серпня 2011 12:42

У Партії регіонів закликали Європу до логічного підходу в справі Тимошенко

У Партії регіонів закликали Європу до логічного підходу в справі Тимошенко

Партія регіонів хоче запитати європейських політиків, які стурбовані арештом Юлії Тимошенко: "А як у ваших країнах суд вчинив би по відношенню до обвинуваченої, яка загрожує судді і свідкам, демонструє неповагу до суду?"

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, представники цієї політсили впевнені, що будь-який європейський суд прийняв би адекватні заходи.

Говорячи про спроби представити Тимошенко борцем із корупцією і захисницею демократії, "регіонали" відзначили, що "свідомо невигідні для однієї зі сторін умови угоди за визначенням несуть в собі корупційні ризики".

"Тим більше, що цілком певна репутація у обвинуваченої є: досить згадати рішення американського суду у справі колишнього подільника Тимошенко Павла Лазаренка, в якому пані Тимошенко прямо названа спільницею корупціонера. Можна також згадати вироки російських судів щодо корупції в Міністерстві оборони РФ у зв'язку з діяльністю компанії Тимошенко "ЄЕСУ", і численні корупційні скандали, пов'язані з урядом Тимошенко - наприклад, закупівлю препарату проти грипу через ланцюжок посередників за завищеними цінами або непридатних автомобілів "швидкої допомоги", - уточнили в Партії регіонів.

"Про який захист демократії можна говорити, якщо умови газового контракту, укладеного в Москві, були засекречені не тільки від опозиції, а й від тодішнього президента і парламенту країни? Умови цього контракту стали відомі суспільству тільки після того, як уряд Тимошенко було відправлено у відставку. Про яку демократію можна говорити, якщо глава уряду Юлія Тимошенко на засіданні Кабміну 12 серпня 2009 року повчала міністрів: "Шановні друзі! Якщо б ми бездоганно, слово в слово виконували закон, ми взагалі нікуди б не рушили", - підкреслили "регіонали".

На їхнє переконання, за таких обставин усе суспільство зацікавлене в незалежному правосудді, воно має право вимагати об'єктивного суду.

"І тому ніхто - ні політики, ні засоби масової інформації, ні різні організації, - не мають права чинити тиск на суд", - резюмували у Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів закликали Європу до логічного підходу в справі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі