четвер, 20 лютого 2014 16:33

Троє депутатів Вінницької обласної ради вийшли із Партії регіонів

Троє депутатів Вінницької обласної ради вийшли із Партії регіонів
фото: www.facebook.com

Сьогодні, 20 лютого, троє депутатів Вінницької обласної ради заявили про вихід із Партії регіонів. Голова обласної ради - Сергій Татусяк, його заступник Ігор Кревський та голова фракції регіоналів Тетяна Антонець. Пояснили своє рішення тим, що прагнуть зберегти мир і порозуміння в області. Їхні заяви зі сцени Євромайдану зачитав депутат обласної ради Сергій Свитко.

"Заяви, написані власноручно, привіз помічник Татусяка. У них депутати пояснюють, що хочуть зберегти мир та порозуміння. Вони проти стрілянини та кровопролиття. Сам Татусяк не зміг приїхати, бо перехворів запаленням легенів. Зараз ще почувається погано. Вчора мав із ним зустріч, він повідомив мені про своє рішення", - сказав Свитко.

Тетяна Антонець стверджує, що її шантажували та погрожували невідомі люди в масках.

"Мене змусили написати ту заяву. Цього вимагали люди в масках. Мені погрожували особисто, також надсилали смс-ки з погрозами. В них ішлося про те, що знають, де працюю я, мої діти, в які садочки ходять онуки. Писали, що повбивають усіх. Я сьогодні була на майдані, бачила тих розлючених молодиків, які штурхають та шарпають, хоча навіть не знають мене, - плачучи розповідає Тетяна Антонець. - Казали, що заблокують обласну дитячу лікарню, де я працюю головним лікарем. Якщо це спинить агресивну ораву - я написала заяву, в ім'я дітей та всіх прийдешніх поколінь. Це моєї суті, як людини, не міняє. До того ж я залишаюся депутатом та головою фракції. Тому й далі працюватиму для людей".

На Майдані таку новину зустріли схвальними вигуками, крім виходу з партії, вимагали відставки цих, вже колишніх "регіоналів", з керівних посад. Також голова ВО "Батьківщина" Людмила Щербаківська поставила умову протягом години відкрити приміщення Вінницької облради для активістів і розпустити Партію регіонів у Вінницькій обласній раді.

"Такі масові виходи із Партії регіонів пов'язані з тим, що люди бояться відповідальності за події, які відбуваються. В країні громадянська війна, проливається кров. Президент має робити конкретні кроки, але не робить. Тому депутати, які мають свої сумніви та страхи таким чином знімають із себе відповідальність. До всього - в областях це ланцюгова реакція, яка почалася із депутатів Верховної ради", - прокоментував політолог Валентин Муханов.

Зараз ви читаєте новину «Троє депутатів Вінницької обласної ради вийшли із Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі