пʼятниця, 30 червня 2023 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Трамп зробив нову скандальну заяву про Путіна і війну в Україні

Трамп зробив нову скандальну заяву про Путіна і війну в Україні
Колишній президент США Дональд Трамп визнав, що диктатор Володимир Путiн ослаб. Фото: eastnews.ua

45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що російський диктатор Володимир Путін "дещо ослаблений" заколотом "вагнерівців" у Росії.

Саме тому Україні потрібно йти на переговори з РФ, сказав він у інтерв'ю агентству Reuters. Трамп не виключає, що Києву доведеться "поступитися Росії територіями, щоб зупинити війну", тобто визнати тимчасово окуповані землі російськими.

"Усе було б предметом переговорів, але українці заслужили на великий кредит. Гадаю, вони матимуть право залишити собі більшу частину того, що вони заробили, і я думаю, що РФ теж погодиться на це. Вам потрібен правильний посередник або переговорник, а у нас його зараз немає", – сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: CNN опублікувала запис, який може довести злочин Трампа

США зараз повинні "укласти мир" між Росією та Україною, стверджує експрезидент.

"Путін постраждав від бунту ПВК "Вагнер" та його ватажка Євгена Пригожина. Можна сказати, що Путін все ще там, він все ще сильний, але він безперечно, я б сказав, трохи ослаб, принаймні, у свідомості багатьох людей. Однак, ви не знаєте, яка є альтернатива. Це могло б бути кращим, але могло б бути і набагато гіршим", – додав Трамп.

Трамп уже неодноразово виступав проти допомоги Україні, хвалив Путіна та лякав світ ядерною війною.

На початку квітня Трамп також зганьбився заявою про війну в Україні та російського диктатора Володимира Путіна. В інтерв'ю Fox News він сказав, що чудово порозумівся з Путіним, будучи при владі, і впевнений, що Росія виграє війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Трамп зробив нову скандальну заяву про Путіна і війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі