вівторок, 27 червня 2023 14:00

CNN опублікувала запис, який може довести злочин Трампа

CNN опублікувала запис, який може довести злочин Трампа
На записі Дональд Трамп обговорює секретні документи. Фото: eastnews.ua

Опублікували аудіозапис розмови колишнього президента США Дональда Трампа, на якому він обговорює зберігання секретних документів, які не розсекретив.

Обговорення відбулось на зустрічі 2021 року у Бедмінстері, штат Нью-Джерсі. Запис є у розпорядженні CNN.

Факти є критично важливим доказом в обвинувальному акті спеціального радника Джека Сміта проти Трампа за неправомірне поводження з секретною інформацією.

"Ось ці папери", – каже Трамп на аудіозаписі, обговорюючи плани нападу на Іран.

Він посилається на щось, що називає "дуже конфіденційним" і, схоже, показує іншим у кімнаті. Цей запис може спростувати заяви колишнього президента в інтерв'ю Fox News, що у нього не було з собою жодних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампа заарештували біля будівлі суду

"Не було жодного документа. Це була величезна кількість паперів і всього іншого, що стосувалося Ірану та інших речей. Можливо, їх затримали, а можливо, і ні, але це не був документ. У мене не було документа, як такого. Не було чого розсекречувати. Це були газетні публікації, журнальні історії та статті", – заявив тоді Трамп.

У двохвилинному аудіозаписі Трамп і його помічники також жартують про електронні листи Гілларі Клінтон після того, як колишній президент каже, що документ був "секретною інформацією".

"Гілларі постійно це роздруковувала, знаєте. Її приватні електронні листи", – сказав співробітник Трампа.

"Ні, вона надсилала їх Ентоні Вайнеру", – відповів Трамп, маючи на увазі колишнього конгресмена-демократа, що викликало сміх у залі.

Прессекретар кампанії Трампа Стівен Чунг прокоментував, що "аудіозапис надає контекст, який ще раз доводить, що президент Трамп не зробив нічого поганого".

Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю.

Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що він щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп зберігав, за даними слідства, у різних місцях у своєму особняку секретні документи, які містили інформацію про оборонний і збройовий потенціал США та інших країн, зокрема про ядерну програму США.

У висновку також сказано, що помічник Трампа одного разу знайшов секретні документи з розвідданими на підлозі складського приміщення.

Зараз ви читаєте новину «CNN опублікувала запис, який може довести злочин Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі