вівторок, 13 червня 2023 22:19

Трампа заарештували біля будівлі суду
Оновлено

Трампа заарештували біля будівлі суду
Суд заарештував Дональда Трампа. Фото: Getty Images

45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа заарештували.

Він прибув у будівлю федерального суду Маямі, де йому мають пред'явити обвинувачення у справі про зберігання секретних документів, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про зґвалтування: Трампа судитимуть напередодні президентських виборів

Очікується, що він не визнає себе винним за пред'явленими звинуваченнями.

Судові пристави візьмуть електронні копії його відбитків пальців і не фотографуватимуть Трампа з огляду на його впізнаваність, додає телеканал.

ОНОВЛЕНО 23:05

Трампа відпустили без будь-яких умов. Він не визнав себе винним по жодному з 37 пунктів звинувачення.

Суд визнав, що 45-й президент не схильний до втечі.

Минулого тижня Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю.

Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що він щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп зберігав, за даними слідства, у різних місцях у своєму особняку секретні документи, які містили інформацію про оборонний і збройовий потенціал США та інших країн, зокрема про ядерну програму США.

У висновку також сказано, що помічник Трампа одного разу знайшов секретні документи з розвідданими на підлозі складського приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Трампа заарештували біля будівлі суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі