понеділок, 05 серпня 2024 22:46

Трамп пообіцяв Зеленському справедливий мир для України - ЗМІ

Трамп пообіцяв Зеленському справедливий мир для України - ЗМІ
Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп пообіцяв підтримку президенту України Володимиру Зеленському. Фото: eastnews.ua

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп пообіцяв підтримку України з боку Вашингтону.

Про це Трамп сказав у розмові з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Politico.

"Після вибору Венса своїм кандидатом у віцепрезиденти першим іноземним лідером, якому зателефонував Трамп, був Зеленський. Люди, які знайомі з деталями, стверджують, що розмова пройшла навіть краще, ніж у теплих відгуках про їхню бесіду. За їхніми словами, Трамп сказав Зеленському, що це "фейкові новини", що він допоможе Путіну, і пообіцяв домагатися справедливого миру", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може посилити підтримку України, але не відразу - Time .

Водночас журналісти зазначають, що ніхто не знає, що зробить Трамп, часто навіть він сам. Раніше Трамп вже показав свої основні якості: непередбачуваність; трансакційний, а не принциповий підхід до зовнішніх справ; і схильність до персоналізації політики. У конфлікті "я" Трампа проти "его" часто перемагає "я", що було б поганим сценарієм для України, зазначають у виданні.

"Але суть в тому, що перемога Трампа в листопаді не обов'язково означає, що Україна приречена, а Путін врятований. Результат залежить від того, хто переможе, і люди з оточення Трампа борються за нього", – додали у матеріалі.

Колишній державний секретар США Майк Помпео розповів, що "мирний план" Дональда Трампа в разі його перемоги на президентських виборах може передбачати збільшення військової допомоги Україні та її членство в ЄС і НАТО.

На думку ексдержсекретаря США, немає "жодних доказів" того, що Трамп у разі обрання президентом схилятиме Україну до капітуляції.

Зараз ви читаєте новину «Трамп пообіцяв Зеленському справедливий мир для України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі