четвер, 14 лютого 2013 17:16

Тимошенко слід приїхати в суд і показати, що президент голий - експерт

Тимошенко слід приїхати в суд і показати, що президент голий - експерт
На думку політолога, Тимошенко сьогодні слід робити все можливе, аби показати, що це політичне звинувачення. Фото: intv.ua

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко варто приїхати на судові засідання і подискутувати зі свідками нападу, щоб продемонструвати абсурдність їхніх свідчень.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Враховуючи перший день свідчень так званого свідка прокуратури Мар'єнкова, який зайнявся такою белетристикою у стилі поганих детективних романів. Щось бачив, хтось-там казав, і цим скористався захист Тимошенко. Мар'єнков сказав, що бачив Тимошенко у Луї Віттон, а захист зауважив, що лінія Луї Віттон з'явилася в України вперше у 1999 році. Враховуючи, що громадська думка помітно схиляється на бік того, що це політичне звинувачення і звинувачення притягнуте за вухо, політично Тимошенко варто йти у контр-наступ. І сама її поява у суді могла би бути кроком у цьому напрямку. Саме тому з'явився документ, що вона була згодна. Думаю, на наступні засідання Тимошенко може приїхати до Києва", - вважає він.

"Громадська думка, коли прокуратура підняла тему вбивста Щербаня, придивлялася. Але коли викинули свої карти, аргументи, видно, що інформаційно Генпрокуратура програє. Тому що більшість українців 60-70% бачать, що звинувачення зроблено на швидкоруч і не мають переконливих аргументів. Ще до того як з'явився Тарута, який "не злим тихим словом" згадував ЄЕСУ, але з ним нічого не трапилося, він живий і здоровий. Але зі Щербанем на той час уже були вироблені домовленості, і ЄЕСУ працювали разом із ЄСД. Не було ніякого мотиву замовляти Щербаня", - вважає Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cвідка Мар'їнкова у справі про вбивство Щербаня не існує - Власенко

Він розповів, що ніколи не чув про те, що між Євгеном Щербанем та Тимошенко були якісь політичні конфлікти.

"Минуло 17 років. Багатьох із фігурантів немає в живих. Тому можна витягувати будь-яку людину і ставити її слово проти ще чийогось. Із таким успіхом як свідок захисту міг виступати я. Це також буде белетристика. Немає переконливих доказів. З'являється людина, яка на гачку. Я так розумію, що це був кримінальний бізнесмен. Він протягом 10 років на гачку, з 1999-го. Це його пригадування не переконує людей. А дії "Беркуту" в суді ще більше переконують людей, що це політичний процес, що він відбувається тільки тому, що Янукович категорично не хоче бачити Тимошенко на свободі", - наголошує він.

На думку політолога, Тимошенко сьогодні слід  робити все можливе, аби показати, що це політичне звинувачення.

"Їй треба робити все, щоб президент виявився голим. Якби Тимошенко подискутувала із Мар'єнковим під час його допиту, наприклад, то виявилося б, що це досить сумнівний свідок. Коли з'являться інші свідки, було б непогано, якби вона своєю присутністю у суді довела, що ці звинувачення нікчемні", - зауважив Золотарьов.

"Раніше Тимошенко не приїжджала, бо хотіла виграти час. Але зараз їй потрібно з'являтися, переконувати людей, що це все блеф. Якщо їй вдасться переконати і людей всередині країни, і євроспільноту, то це стане дуже великою проблемою для Януковича", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко слід приїхати в суд і показати, що президент голий - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі