четвер, 28 липня 2011 20:08

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко: "Мені не дали заявити свідків від захисту"

Тимошенко: "Мені не дали заявити свідків від захисту"

Екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що суд не дав їй можливості залучити свідків з боку захисту.

Під час судового засідання по "газовій справі" в Печерському райсуді Києва в четвер, екс-прем'єр спробувала виступити з відповідним клопотанням, проте головуючий на процесі суддя Родіон Кірєєв, пославшись на статтю Кримінально-процесуального кодексу, в різкій формі заявив, що в ході судового засідання клопотання оголошуються стоячи.

На репліку Тимошенко про те, що суд відмовляє їй у праві клопотати, суддя зазначив, що вона може це зробити або стоячи, або ж через канцелярію суду в письмовому вигляді. Потім відбулася суперечка між Кірєєвим та Тимошенко, після чого суддя оголосив перерву в засіданні до п'ятниці, 29 липня, 10.00.

"Мені не дали заявити свідків від захисту, мені не дали залучити захисників сьогодні до процесу, мені не дали заявити жодного клопотання і жодної заяви в судовому процесі. Позбавили не тільки права на захист... а ще й права слова", - сказала Тимошенко журналістам по закінченню судового засідання в четвер.

Нагадаємо, в четвер у судовому засіданні було допитано 7 свідків, у тому числі екс-заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова, в.о. директора департаменту газової, нафтової та нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості, екс-прес-секретар і радник колишнього міністра палива та енергетики України Юрія Бойко Костянтин Бородін, колишній директор "Укртрансгазу" Ярослав Марчук.

Крім того, на засіданні в четвер суддя Кірєєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення про виклик на процес як свідка колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Ігоря Діденка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Мені не дали заявити свідків від захисту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі