вівторок, 18 жовтня 2022 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ пояснив, чому відкрито не висловлюється за вступ України до НАТО

Столтенберґ пояснив, чому відкрито не висловлюється за вступ України до НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ пояснив, чому відкрито не висловлюється за вступ України до НАТО. Фото: Getty Images

Не можна порівнювати заявку України зі вступом Швеції та Фінляндії в НАТО.

Україна – в іншому становищі, тоді як Швеція та Фінляндія вже багато років є партнерами Альянсу. Про це під час дискусії на Берлінському зовнішньополітичному форумі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в НАТО: що говорять у кулуарах в Брюсселі

"Я твердо вважаю, що Україна – в іншому становищі, ніж Швеція та Фінляндія. Фінляндія та Швеція вже багато років є партнерами НАТО. В Альянсі є консенсус щодо запрошення їх стати членами. Ми ухвалили таке рішення на саміті в Мадриді", – зазначив генсек.

Він наголосив, що в Україні триває війна і головним пріоритетом є надання нашій країні військової допомоги, що союзники й партнери НАТО і роблять.

"Ця військова підтримка безпрецедентна й допомогла Україні досягти успіхів на полі бою. З 2014 року ми перебуваємо в ситуації, коли Росія анексувала Крим і контролює частини Донбасу. Тоді головним фокусом була підтримка України", – додав він.

30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

4 жовтня в Альянсі отримали заявку. Позаторік Україна здобула статус Партнера розширених можливостей НАТО

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ пояснив, чому відкрито не висловлюється за вступ України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі