середа, 02 березня 2022 13:23

Стала відома дата другого раунду переговорів України з РФ

Стала відома дата другого раунду переговорів України з РФ
Україна продовжить стояти на своєму. Фото: скрін з відео

Другий раунд перемовин з Росією відбудеться ввечері 2 березня.

Делегаці залишаться у тому ж складі, повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Путін захопить Київ, то рушить на Варшаву" - історик

"Перемовини будуть сьогодні ввечері. Це буде другий раунд. Я думаю буде все так само. Нічого не зміниться. Ми стоятимемо на своїх позиціях", — сказав Арестович.

28 лютого українська і російська делегації в районі українсько-білоруського кордону провели перший раунд переговорів. Тривали понад 6 год. Їх мета - знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій", повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Ініціатором перемовин "без попередніх умов" виступила Росія. Володимир Зеленський заявив, що "мало вірить" у їх ефективність. Однак погодився, щоб потім ніхто не міг дорікнути, що українська сторона знехтувала шансом зупинити війну дипломатією.

До складу української делегації увійшли: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Зараз ви читаєте новину «Стала відома дата другого раунду переговорів України з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі