четвер, 04 січня 2024 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

США назвали переваги і недоліки армії РФ

США назвали переваги і недоліки армії РФ
РФ покладається на удари з великої відстані. Фото: eastnews.ua

Переваги армії Російської Федерації - це повітряні сили та велика кількість людей. Недоліками є слабкі лідерство, моральний дух та неспроможність воювати на землі.

РФ не має проблем з людськими ресурсами, заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому адмірал Джон Кірбі.

"Перевагою Москви є ще й той факт, що диктатор Володимир Путін не має відповідати перед суспільством за великі втрати на війні. За останні два роки війни Путін витратив величезну кількість людських ресурсів. Ми знаємо, що він і надалі намагатиметься кидати їх на фронт. Слабкі місця армії РФ - це командування, контроль, лідерство та моральний дух. Вони жахливі та абсолютно на нулі", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Путіна створює власну приватну армію

Саме тому РФ покладається на удари з великої відстані. Росія вимушена звертатися до інших країн, аби поповнити запаси артилерійських снарядів, ракет та дронів. Адже війна, впевнений представник Білого дому, вплинула на здатність Путіна вести війну.

"Коли вони вступають в бій з українськими силами на землі, вони не мають великого успіху. Тому так званий розрекламований контрнаступ, який вони збиралися розпочати, насправді нічого не дав їм за останні тижні і місяці", - пояснив політик.

Путін досі має у своєму розпорядженні значну частину своїх військово-повітряних сил, наземних механізованих сил і засобів.

"Хоча його військово-морський флот зазнав виклику в Чорному морі, насправді постраждав лише Чорноморський флот", - зазначив Кірбі.

Загальні бойові втрати російських загарбників на 4 січня склали 362 280 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 780 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «США назвали переваги і недоліки армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі