вівторок, 19 липня 2011 09:59

Співробітника посольства Грузії звільнили за напад на журналіста

Співробітника посольства Грузії звільнили за напад на журналіста

Співробітник охорони посольства Грузії в Україні звільнений після інциденту з учасниками акції FEMEN і журналістом біля будівлі диппредставництва в Києві в понеділок.

"Посольство Грузії в Україні висловлює жаль у зв'язку з інцидентом, що стався під час акції перед будівлею посольства Грузії у Києві 18 липня 2011 року, коли співробітник охорони посольства, який працює на основі трудового контракту, завдав фізичної образи учасникам акції і фоторепортеру", - йдеться в заяві посольства.

Посольство Грузії принесло вибачення учасникам акції, журналістам та українській громадськості у зв'язку з подією.

"Винний у інциденті співробітник посольства Грузії в Україні звільнений з роботи", - наголошується в заяві.

Раніше в коментарі "Радіо Свобода" посол Грузії в Україні Григол Катамадзе заявив: "Я вже три дні був відсутній в Києві, перебуваю в довгостроковій відпустці, і мені дуже прикро, що співробітник посольства, який працює за контрактом, він не дипломат, перевищив свої повноваження. Мені дуже прикро, і я хочу сказати, як посол і як грузин, хочу попросити вибачення у ваших колег, у журналістів, перед якими наш співробітник повівся неадекватно".

Катамадзе зазначив, що вже доручив своєму заступнику підготувати в понеділок наказ про звільнення коменданта посольства, громадянина Грузії, причетного до даного інциденту.

Як повідомлялося, 18 липня в Києві комендант посольства Грузії накинувся з кулаками на журналіста видання "Коментарі" Олександра Ямкового, який знімав акцію протесту активісток жіночого руху FEMEN біля будівлі дипломатичного відомства. Акція FEMEN "Фотополювання" пройшла в понеділок вранці біля посольства Грузії у Києві на підтримку міжнародної журналістської кампанії No pictures - no democracy! і підслідних фоторепортерів, які проходять по так званій "справі фотографів" у Грузії. За даними FEMEN, журналіст видання "Коментарі" Олександр Ямковий знаходиться в лікарні з підозрою на струс мозку.

Зараз ви читаєте новину «Співробітника посольства Грузії звільнили за напад на журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі