вівторок, 13 грудня 2022 03:47

Шольц знову заговорив про післявоєнну співпрацю з РФ: хоче економічних контактів

Шольц знову заговорив про післявоєнну співпрацю з РФ: хоче економічних контактів
Шольц вважає, що після війни РФ залишиться "найбільшою країною Європи". Фото: Markus Schreiber

Німеччина може повернутися до співпраці з Росією після того, як війна в Україні закінчиться, оскільки Росія нібито залишиться найбільшою країною в Європі.

Тому Німеччина повинна "підготуватися до цього часу", заявив німецький канцлер Олаф Шольц, повідомляє видання Spiegel.

"Ясно одне: відносини, які у нас були, зараз скорочуються. Але Росії, яка закінчує війну, і громадянам Росії, які прагнуть до іншого майбутнього для себе, також потрібна можливість знову почати економічне співробітництво в інший час" - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки Брюссель грав у "Монополію", Кремль - у "Чапаєва": причини нерішучості Заходу у протистоянні з РФ

При цьому Шольц моментально підкреслив, що на поточний момент Німеччина тільки посилює антиросійські санкції, а російський президент Володимир Путін руйнує майбутнє РФ, ведучи несправедливу війну в Україні.

"І саме це він повинен виправдати перед своєю країною і народом, на майбутнє якого він таким чином впливає" - заявив канцлер.

Саміт G7 постановив, що країни "Великої сімки" підтримуватимуть Україну і посилюватимуть економічний тиск на країну-агресора Російську Федерацію.

1 грудня президенти США і Франції Джозеф Байден та Емманюель Макрон заявили про надання значних ресурсів для підтримки стійкості України в зимовий період. Сказали про допомогу системами протиповітряної оборони.

Минулого тижня Німеччина оголосила, що передасть Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH 155. Також - 80 пікапів, 90 одиниць протидронного обладнання та іншу оборонну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Шольц знову заговорив про післявоєнну співпрацю з РФ: хоче економічних контактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі