пʼятниця, 06 січня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Сіль та гіпс: у Білому домі пояснили, чому Пригожин так вчепився в Бахмут

Сіль та гіпс: у Білому домі пояснили, чому Пригожин так вчепився в Бахмут
Вже понад півроку російські окупанти не можуть взяти Бахмут, який потрібен особисто Пригожину. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Керівник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин пачками укладає своїх вояк перед Бахмутом не тому, що у нього є наказ взяти місто, а тому, що він матеріально зацікавлений в його захопленні.

Зокрема, Пригожина дуже цікавлять родовища солі та гіпсу в районі Бахмута, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на представника Білого дому.

Так, чиновник сказав виданню, що Пригожин особисто зацікавлений в отриманні контролю над Бахмутом. І в першу чергу через те, що біля міста є великі родовища солі та гіпсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували тривалість війни

Саме це, вважають у Білому домі, викликало таку "одержимість" Бахмутом у путінського кухаря, що він не шкодує своїх найманців у спробах взяти місто.

Російські окупанти зосереджують основні зусилля на спробах захопити Донецьку область. Ворог веде наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ.

Понад 60% Бахмута зруйновано, розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. ЗСУ відбивають ворога.

За даними ГУР МО, російські окупанти використовують тіла мертвих росіян у якості живого щита при спробі атакувати Бахмут. Поля біля міста завалені тілами знищених "вагнерівців", росіяни намагаються взяти місто вже більше півроку.

Зараз ви читаєте новину «Сіль та гіпс: у Білому домі пояснили, чому Пригожин так вчепився в Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі