четвер, 05 січня 2023 18:38

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках наступають окупанти: останні новини з передової

На яких напрямках наступають окупанти: останні новини з передової
Від артилерійських обстрілів росіян постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни у Чорнобаївці та Херсоні. Фото: Getty Images

Основні зусилля російські окупанти зосереджують на спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону.

Ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках. Про це у четвер, 5 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, на Херсонському напрямку противник не припиняє терору мирного населення.

"Від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни у Чорнобаївці та Херсоні", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяне перемир'я в дії: окупанти вбили родину

У командуванні також повідомили, що протягом доби противник завдав вісім авіаційних ударів та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури зберігається на всій території України", – попередили у Генштабі.

Також додається, що для підтримання наступального потенціалу та поповнення втрат ворог продовжує здійснювати заходи з мобілізації.

Найзапекліші бої станом на 5 січня точаться на сході нашої країни.

Російські окупанти намагаються атакувати позиції Збройних сил України на трьох напрямках у Луганській та Донецькій областях. Про це свідчить свіжа карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 5 січня.

Свої атаки загарбники проводять у районі Сватового, Кремінної та Бахмута. В останньому населеному пункті точаться запеклі бої, проте українським силам вже вдалося вибити росіян за межі міста.

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках наступають окупанти: останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі