субота, 12 лютого 2022 18:27

Сенат США розгляне законопроєкт про відповідальність Білорусі за агресію проти України

Сенат США розгляне законопроєкт про відповідальність Білорусі за агресію проти України
Законопроєкт буде стосуватися будь-яких країн, які допоможуть РФ у вторгненні до України. Фото: Reuters

Задля того, щоб Білорусь не допомогала Росії у вторгненні до України, у Сенаті США внесли новий проєкт "Закону про відповідальність Білорусі за агресію".

Тоді Росія не зможе використати території Білорусі для вторгнення, йдеться на сайті американського сенатора Джеймса Ленкфорда, який і вніс законопроєкт.

Законопроєкт передбачає введення санкцій проти Білорусі чи будь-якої іншої країни, яка підтримує "тривалу неспровоковану агресію Росії проти суверенітету та територіальної цілісності України".

"Білорусь впускає до своєї країни тисячі російських військовослужбовців, щоб вирівняти кордон із Україною. США мають дати зрозуміти, що до будь-якої країни, яка підтримає спроби Росії вторгнутися в Україну, буде застосовано жорсткі економічні та дипломатичні санкції", — сказав Ленкфорд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон поговорив по телефону з Путіним про Україну

Зокрема, діями за які можуть бути накладені санкції, називають: спільне із Росією вторгнення в Україну, надання матеріальної, тактичної чи іншої підтримки російському вторгненню; розміщення на своїй території військ РФ, які беруть участь в нападі; співробітництво із російською розвідкою під час вторгнення; а також придбання чи продаж летальної зброї, яка використовується під час вторгнення в Україну.

"Легше зупинити війну, яка ніколи не починалася, ніж закінчити війну у процесі. Це сильна позиція, яку Америка може зайняти, щоб протистояти Росії та Білорусі, оскільки вони й надалі загрожують незалежності України",— сказав Ленкфорд.

У Білорусі розпочалася активна фаза військових навчань "Союзна рішучість-2022" за участі армії Росії.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США розгляне законопроєкт про відповідальність Білорусі за агресію проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі