середа, 29 травня 2024 19:33

Саміт НАТО у Вашингтоні буде не таким, як у Вільнюсі. Що зміниться для України

Саміт НАТО у Вашингтоні буде не таким, як у Вільнюсі. Що зміниться для України
На саміті НАТО у Вашингтоні говоритимуть про військову допомогу Україні. Фото: dpsu.gov.ua

На зустрічі лідерів Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні не розглядатимуть запрошення України до членства.

Натомість сфокусуються на наданні військової допомоги. Про це сказала посол Сполучених Штатів Америки при НАТО Джуліан Сміт на пресконференції напередодні зустрічі глав МЗС Альянсу у Празі, повідомила "Українська правда".

"Запрошення України до членства не буде розглядатися цього разу, це малореально. Натомість ми сфокусуємося на наданні пакета підтримки, який дозволить прокласти міст до членства", - заявила Джуліан Сміт.

Посол повідомила, що в НАТО дійшли згоди про необхідність дати політичний сигнал щодо наближення України до Альянсу і що цей сигнал стане частиною загального пакета допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні

"У рішенні саміту будуть нові формулювання щодо України щодо прагнення України стати членом НАТО. Рішення не буде ідентичним тому, що звучало торік (на саміті у Вільнюсі. - Gazeta.ua)", - заявила представниця США.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

У січні відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Саміт НАТО у Вашингтоні буде не таким, як у Вільнюсі. Що зміниться для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі