пʼятниця, 07 липня 2023 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Саміт НАТО: генсек назвав три пункти щодо України

Саміт НАТО: генсек назвав три пункти щодо України
Генеральний секретар НАТО сказав про подальшу допомогу Україні. Фото: Getty Images

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг прокоментував очікування від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі.

Висловив сподівання, що лідери країн-членів Альянсу підтвердять, що Україна приєднається до НАТО. Про це Столтенберг сказав на пресконференції.

Зі слів генсека, перше – погодять річну програму допомоги, щоб гарантувати повну взаємодію між Збройними силами України та НАТО.

Союзники обіцяють надати Україні €500 млн на основні потреби, як паливо та ліки. Також допоможуть забезпечити оборонні потреби України, включаючи військові госпиталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які країни вже підтримали вступ України в НАТО ‒ інфографіка

Друге – вони покращать політичні зв'язки шляхом заснування Ради Україна-НАТО.

Про третій пункт Столтенберг сказав: "Я сподіваюсь, що лідери Альянсу підтвердять, що Україна стане членом НАТО та будуть єдині у тому, як наблизити Україну ближче до її мети".

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Саміт НАТО: генсек назвав три пункти щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі