вівторок, 26 вересня 2023 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Румунія відреагувала на нічну атаку РФ і падіння уламків на її кордоні

Румунія відреагувала на нічну атаку РФ і падіння уламків на її кордоні
У Бухаресті відреагували на атаку РФ по українській інфраструктурі поблизу кордону з Румунією. Фото: pixabay.com

У Міністерстві оборони Румунії засудили атаки росіян на українську інфраструктуру, яка розташована по сусідству з країною.

На атаки також скаржаться жителі прикордонних з Україною територій, пише румунська служба "Радіо Свобода".

"Прикордонний пункт в районі румунського містечка Ісакча з населенням близько 4,5 тис. осіб закрито через здійснену російську атаку по території на українському прикордонні. Міністерство у режимі реального часу відстежувало ситуацію в повітрі у районі державного кордону під час атак Росії минулої ночі на деякі об'єкти та елементи української цивільної інфраструктури. Ми рішуче засуджуємо ці невиправдані та незаконні напади", – повідомило відомство.

Румунська сторона заявила, що рух на виїзд перенаправлено на пункт пропуску в районі міста Галац.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вантажне судно натрапило на міну біля берегів Румунії

"Наразі прикордонники ППР "Ісакча" посилено обслуговують транспортні засоби на пункті в'їзду. Два пороми, які забезпечують переправу з одного берега Дунаю на інший, стоять на якорі з румунського боку", – зазначили в береговій охороні.

На атаки також скаржаться жителі прикордонних з Україною територій. Минулої ночі їх не сповістили про потенційну небезпеку через систему RO-ALERT. На лінію 112 надійшло п'ять дзвінків зі скаргами щодо вибухів, деякі від жителів з району Ісакчі.

Натомість у відомстві запевняють, що детально стежать за ситуацією і за повітряним простором у районі кордону з Україною.

Румунія є державою-членом НАТО.

Росія влаштувала масований обстріл України в ніч на 26 вересня. Дрони-камікадзе Shahed 131/136 спрямувала на різні напрямки. Водночас вона була сконцентрована на південних регіонах.

За час атаки ворог запустив декілька груп Shahed з Чорного моря. Деякі безпілотники атакували Черкаси і Кіровоградську область. Деякі БпЛА заходили через гирло Дунаю в порти Одеси і Рені.

Моніторингові канали писали про падіння уламків безпілотників на території Румунії.

Зараз ви читаєте новину «Румунія відреагувала на нічну атаку РФ і падіння уламків на її кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі