середа, 20 вересня 2023 13:54

Вантажне судно натрапило на міну біля берегів Румунії

Вантажне судно натрапило на міну біля берегів Румунії
Екіпаж вантажного судна було врятовано у Чорному морі біля берегів Румунії після того, як воно, ймовірно, натрапило на морську міну. Фото: t.me/nikvesti

Біля берегів Румунії у Чорному морі вантажне судно натрапило на морську міну. Екіпаж врятувався.

Вибух стався у машинному відділенні судна, пише CNN із посиланням на румунську владу.

"12 членів екіпажу судна Seama, зареєстрованого у Того, були евакуйовані та доставлені для отримання медичної допомоги до порту Суліна біля кордону з Україною після вибуху, що стався приблизно за 40 кілометрів від берега", – повідомило румунське морське рятувальне агентство MRCC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Болгарії знайшли уламки дрона з вибухівкою

Члени екіпажу заявили, що, на їхню думку, судно натрапило на міну. Водночас румунська влада заявила, що наразі не може підтвердити причину вибуху.

У серпні в Румунії в районі чорноморського курорту Костінешть вибухнула морська міна. Це не перший подібний інцидент з початку російсько-української війни. Фіксували випадки виявлення мін поблизу Румунії, Туреччини, а також біля берегів Миколаївщини та Одещини. ВМС Румунії вже знешкодили п'ять морських мін у цьому районі.

Українські військові переважно встигають виявити міни і контрольовано знищити. Однак є випадки, коли міна детонує самостійно, безконтрольно, при цьому сектор її ураження становить понад 100 м.

Зараз ви читаєте новину «Вантажне судно натрапило на міну біля берегів Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі