субота, 26 лютого 2022 02:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Розгорнуто 12 блокпостів: розповіли новини Одещини

Розгорнуто 12 блокпостів: розповіли новини Одещини
Розповіли новини з Одеси. Фото: Одеський прикордонний загін

Навколо Одеси та у найближчих селах розгорнуто 12 блокпостів.

Укріплення на них в цілодобовому режимі тримають співробітники територіальних підрозділів обласного управління нацполіції та спецпідрозділу, зазначила пресслужба голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького.

Тривожна ситуація склалась в акваторії портів Великої Одеси: неподалік порту Південний, ракетними ударами російських кораблів підбито танкер-бункерувальник Міленіум Спіріт (який ходить під прапором Молдови). 10 членів екіпажу врятовано, однак троє з них перебувають у важкому стані. На якірній стоянці порту було пошкоджено ударами ракет ще одно судно, яке ходить під прапором Панами.

Впродовж дня військові фіксували окремі випадки прольотів гелікоптерів та повітряних літальних апаратів вздовж кордонів Одеської області з боку невизнаної Придністровської Республіки. На сьогодні виставлено 12 блокпостів, шість на околицях Одеси та шість — у довколишніх селах. Укріплення на блокпостах в цілодобовому режимі тримають співробітники територіальних підрозділів обласного управління нацполіції, спецпідрозділу, патрульної поліції ШТОРМ та військові Національної гвардії України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олег из Москвы": у центрі Сум взяли в полон російського військового

"Обласні лікарні та бригади екстреної меддопомоги повністю забезпечені медикаментами та киснем і зараз працюють 24/7 та готові надавати допомогу за будь-яких обставин. Сформовано запас медичних виробів та розхідних матеріалів. Розроблено чіткий алгоритм поповнення усіх медичних запасів. Усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення. Завдяки донорам поповнюється запас крові: лише за сьогодні близько тисячі одеситів здали кров", — зазначили у пресслужбі.

Школи та дитячі садки закриті, а заклади торгівлі - працюють. На найбільшому підприємстві з виготовлення хлібу в регіоні - Одеському хлібозаводі № 4 запаси борошна дозволяють працювати в режимі постійного виробництва протягом тижня, тож нестача хліба не очікується.

"На території Одещини є понад 12 тисяч тонн дизельного палива та 7 тисяч тонн бензину для населення. Наразі ми надаємо допомогу Генеральним Консульствам, що розташовані на території Одеси, з евакуації їх громадян, які перебувають на території України", — пояснили в облдержадміністрації.

Голова ЛОДА розвінчав фейки, що декілька районів Луганської області перейшли в руки окупантів. "Луганщина не здається! Луганщина - це Україна!", написав Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Розгорнуто 12 блокпостів: розповіли новини Одещини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі