четвер, 16 лютого 2023 23:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія змінює тактику ракетних обстрілів – Подоляк

Росія змінює тактику ракетних обстрілів – Подоляк
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів про нову тактику росіян. Фото: ОПУ

Росія шукає нову тактику для обстрілів України.

Терористи хочуть зменшити свої ракетні витрати, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

"Їхня ракетна спроможність уже не дуже на високому рівні. Особливо з високоточними ракетами, маються на увазі "Калібри", "Іскандери", "Онікси", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна здатна на широкомасштабний контрнаступ: назвали умови

Незалежно від того, яку тактику росіяни використовуватимуть, у цьому не буде жодного військового сенсу.

"Зафіксуймо, що росіяни розуміють це. Так само як обстріли Харкова, Запоріжжя, особливо Херсона – це не про війну, це просто про те, щоб знищувати цивільне. Просто про вбивство, усвідомлене вбивство українців", – заявив він.

У ніч проти 16 лютого Росія "міксовано" атакувала Україну.

Загарбники випустили ракети з моря, залучили стратегічну авіацію та дрони, в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця прес-центру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Це була міксована атака, зокрема, із застосуванням дронів та літаків стратегічної авіації. ППО південного напрямку спрацювала на відмінно ‒ збиті всі вісім ракет: шість над Миколаївщиною, дві над Херсонщиною.

На Львівщині було влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Це підтвердив голова ОВА Максим Козицький.

За словами керівника Офіса президента Андрія Єрмака, влучання є на півночі, заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінює тактику ракетних обстрілів – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі