середа, 02 березня 2022 13:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія практично оголосила дефолт - Шмигаль

Росія практично оголосила дефолт - Шмигаль
Світові компанії ідуть з Росії, адже не хочуть мати стосунок до кривавих грошей - Шмигаль. Фото: facebook.com/dshmyhal

Залізна завіса все більше опускається над країною-агресором Росією. Україна в цей час стає лише сильнішою.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у звернення до українців 2 березня, передає Gazeta.ua.

"Світові компанії ідуть з Росії, адже не хочуть мати стосунок до кривавих грошей. Росія практично оголосила дефолт. Для Росії закрили небо більшість цивілізованих країн. У цей час Україна стає все сильнішою", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що Європейський парламент прийняв заявку України на вступ до союзу. Також Україна приєднується до європейської енергомережі ENTSO-E.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський Сбербанк змушений піти з ринку Європи

Прем'єр підкреслив, що ворожі війська виснажуються і на окремих ділянках змушені відступати, коли Збройні сили України поповнюються воїнами та зброєю.

"Десятки тисяч резервістів поповнюють лави нашої армії. В Україну йде зброя з різних куточків світу. Розгубленість та страх, який був у багатьох людей у перші два дні війни, змінилися на зібраність і відвагу", - додав Шмигаль.

Він запевнив, що керівництво країни лишається на місцях і їхати нікуди не збирається.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія практично оголосила дефолт - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі