субота, 19 листопада 2022 04:28

Росія почала накопичувати величезний запас ракет і запчастин задовго до вторгнення в Україну – ЗМІ

Росія почала накопичувати величезний запас ракет і запчастин задовго до вторгнення в Україну – ЗМІ
Схоже, що Росія ще до вторгнення змогла створити значний запас ракет. Фото: slovoidilo.ua

Схоже, що Росія перейнялася накопиченням запасу ракет і комплектуючих для них ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну. РФ створила як запас високоточних ракет, так і запас мікросхем для них.

Такі дані є в аналітиків, повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на компанію Janes, яка займається оборонною розвідкою.

Так, аналітики компанії вважають, що Росія, судячи з усього, накопичувала запас мікросхем і технологій для створення високоточних ракет значно раніше, ніж зважилася на вторгнення, враховуючи, що після 2014 року проти неї діють санкції з боку західних держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія обстрілює Україну ракетами, які тримала на випадок війни проти НАТО – ЗМІ

Крім того, багато мікроелектронні компоненти, які використовуються в ракетах РФ, є технологіями подвійного призначення - військово-цивільними. Відповідно, РФ цілком могла отримати їх через треті руки, в тому числі через приватні організації та інші держави.

Нарешті, роблять висновок аналітики, ймовірно, що РФ почала випускати велику кількість "Іскандерів", "Калібрів" та крилатих ракет ще до вторгнення в Україну, що дозволило їй створити великий запас ракетної зброї.

Вранці 17 листопада Росія масовано атакувала Україну. Вибухи пролунали в Харкові, Одесі та Дніпрі. Є значні руйнування і поранені.

В інших областях спрацювали сили ППО.

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України.

Вибухи пролунали у Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі та прилеглих до цих міст областях.

Цього ж дня окупанти обстріляли Київську область та столицю України.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала накопичувати величезний запас ракет і запчастин задовго до вторгнення в Україну – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі