понеділок, 16 жовтня 2023 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче розгорнути новий політпроєкт в Україні. Активізувалися "актори-розвідники" та інші аферисти - Данілов

Росія хоче розгорнути новий політпроєкт в Україні. Активізувалися "актори-розвідники" та інші аферисти - Данілов
РФ робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу в Україні, сказав Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Російська Федерація робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу в Україні.

Ознаками подібної діяльності є різка активізація різноманітних "експертів", "акторів-розвідників" та іншого роду аферистів у просуванні російською мовою російської повістки. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Завдячуючи активній діяльності українських силових структур, було проведено наймасштабнішу чистку російської агентури, сказав секретар РНБО.

"Але Росія і надалі намагатиметься на місці однієї зрізаної голови виростити кілька нових", - заявив.

Зараз РФ робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії, сказав Данілов.

"В перспективі йдеться про розгортання політичного проєкту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, а паралельно з цим здійснюється інформаційна інтервенція з намаганнями розхитати процес внутрішньоукраїнської дестабілізації", - повідомив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович, Гордон і Тимошенко - кому найбільше не довіряють українці

Зі слів Данілова, різноманітні "експерти", "актори-розвідники" та іншого роду аферисти "волають про "провал" контрнаступу, натякають на необхідність перегляду цілей війни (і це вже не вихід на кордони 1991 року), роздають поради як воювати ЗСУ".

"Видають фальшиві інсайди про "конфлікти" серед військово-політичного керівництва, закликають прийняти "хороших руських" і зрештою натякають, що з Росією необхідно домовлятися", - сказав секретар РНБО.

Данілов заявив, що українські правоохоронні структури уважно відстежують прояви подібних ворожих дій, виявляючи та припиняючи їх.

"Своєю чергою українці мають проявити вискоку ступінь інформаційної охайності, щоб не забруднитися продуктами російської інформаційної "життєдіяльності", - заявив секретар РНБО.

Цього місяця колишній позаштатний радник керівника Офіса президента Олексій Арестович в ефірі каналу російської письменниці Юлії Латиніної обізвав секретаря РНБО.

На YouTube-каналі колишніх телеведучих каналу "Наш" виправдовують російську збройну агресію проти України. Екснардеп Євгеній Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України, повідомила СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче розгорнути новий політпроєкт в Україні. Активізувалися "актори-розвідники" та інші аферисти - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі