субота, 19 травня 2012 17:57

Регіонали можуть в будь-який момент змінити виборчий закон під себе - Черненко

Регіонали можуть в будь-який момент змінити виборчий закон під себе - Черненко
За словами Черненка, Партія регіонів зі своєю парламентською більшістю вже давно могла б змінити закон про вибори на свою користь. Фото: dt.ua

Необґрунтованими називає голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко побоювання опозиції щодо внесення технічних змін до закону про вибори народних депутатів України.

Про це він сказав під час веб-конференції.

"Необґрунтованою є небезпека, про яку часто заявляє опозиція, що як тільки ми почнемо змінювати закон, то поміняємо не тільки те, що треба, а й те, що не треба. Я не знаю на чому ґрунтується це твердження, тому що, скажімо, в Партії регіонів є більшість, понад 226 голосів. Якщо вони захочуть змінити закон на гірше, чого так боїться опозиція, то зможуть це зробити в будь-який момент", – заявив Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни до виборчого закону полегшать роботу ЦВК

За його словами, якщо Верховна Рада не прийме запропоновані Центральною виборчою комісією зміни, то це не ставить під загрозу проведення виборів. Зате всі недоліки закону ЦВК виправлятиме в ручному режимі своїми постановами.

"Але закон завжди має більшу юридичну силу, ніж постанова ЦВК. Відповідно, якщо певні постанови ЦВК, які будуть сприяти виборчому процесу, але суперечитимуть цьому закону формально, то буде підстава їх оскаржувати в судовому порядку. Це може внести певну дезорганізацію, хаос у виборчий процес і при бажанні навіть призвести до його зриву", – наголосив голова КВУ.

А також додав, що особисто він теж проти того, щоб закон якомога частіше змінювався, особливо ближче до виборів. Але в цьому випадку, на його думку, йдеться про абсолютно логічні речі.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали можуть в будь-який момент змінити виборчий закон під себе - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі