четвер, 04 березня 2010 10:00

"Регіонали" запропонували формувати коаліцію з позафракційними депутатами

"Регіонали" запропонували формувати коаліцію з позафракційними депутатами

Народні депутати від Партії регіонів Валерій Бондик і Володимир Демидко зареєстрували у Верховній Раді України законопроект про порядок створення коаліції депутатських фракцій.

Парламентарії запропонували проект закону про внесення змін в ст.61 закону "Про регламент Верховної Ради" (про порядок створення коаліції депутатських фракцій).

У п.1 вказаної статті пропонується визначати коаліцію депутатських фракцій в парламенті як "сформоване за результатами виборів і на підставі узгоджених політичних позицій і на принципах, встановлених Конституцією України і цим регламентом, об"єднання депутатських фракцій, народних депутатів, в яке входять більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради".

У регламенті діючого парламенту наголошується, що коаліція - це добровільне об"єднання депутатських фракцій, сформоване за результатаи виборів і на підставі узгоджених політичних позицій.

У парламенті України в даний час 4 позафракційних депутата: Інна Богословська, Василь Кисельов, Ігор Рибаков і Тарас Чорновіл.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" запропонували формувати коаліцію з позафракційними депутатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі