вівторок, 28 травня 2024 21:30

Міноборони спростувало заяву соратника Юлії Тимошенко про скорочення часу навчання мобілізованих

Міноборони спростувало заяву соратника Юлії Тимошенко про скорочення часу навчання мобілізованих
Строки підготовки не змінюються, повідомило Міністерство оборони. Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони спростувало заяву народного депутата від партії "Батьківщина" Валентина Наливайченка про нібито зменшення терміну підготовки мобілізованих.

Коментар Міноборони опублікував УНІАН.

"Строки підготовки не змінюються. Все й надалі буде відбуватися відповідно до законодавства", - сказали.

"Базова загальновійськова підготовка - 30 діб згідно закону України. Фахова підготовка в залежності від військово-облікової спеціальності від 14 діб до 50 діб. Після цього ще колективна підготовка до 15 діб", - повідомило Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі створили меми про Юлію Тимошенко

Напередодні Наливайченко в ефірі телеканалу "Новини.LIVE", який пов'язують із нардепом від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадимом Столаром, заявив, що в Україні нібито скорочують терміни підготовки мобілізованих до 1,5 місяці.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони спростувало заяву соратника Юлії Тимошенко про скорочення часу навчання мобілізованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі