вівторок, 13 квітня 2010 13:30

Пропаганда нацизму в Україні буде вважатися злочином

Пропаганда нацизму в Україні буде вважатися злочином

Верховна Рада має намір ввести адміністративну відповідальність за пропаганду нацизму. За прийняття в першому читанні законопроекту N 2024 "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення" проголосували 262 депутати за мінімально необхідних 226.

Зокрема, Рада має намір ввести відповідальність за публічну демонстрацію, розповсюдження, збут або придбання з метою збуту атрибутики, символіки, друкованих чи аудіовізуальних матеріалів про нацизм; публічний показ або розповсюдження атрибутики, символіки, друкованих чи аудіовізуальних матеріальних про нацизм без його засудження у вигляді штрафу від 20 до 100 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної атрибутики, символіки або матеріалів.

За виготовлення, тиражування, збут або придбання з метою збуту атрибутики, символіки, друкованих чи аудіовізуальних матеріалів про нацизм, що містять його схвалення, пропонується накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної атрибутики,.

При цьому під засудженням нацизму мається на увазі вираз у словесній, графічній та іншій формі або фактичними діями негативного ставлення до нацизму, зокрема заперечення, застереження, критика нацизму і подібних ідеологій.

Законопроект N 2024 був внесений на розгляд парламенту 17 квітня 2008 депутатом Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександром Фельдманом.

У той же час Рада відмовилася прийняти законопроект депутата від БЮТ Сергія Терьохіна, яким пропонувалося ввести кримінальну відповідальність за пропаганду фашизму, нацизму, шовінізму, комунізму, інших тоталітарних політичних течій, що обмежують свободу людини за ознаками раси, статі, віросповідання чи майнового цензу, а також сексизму.

За прийняття в першому читанні законопроекту N 4745-1 проголосувало 175 депутатів за мінімально необхідних 226.

ProUa

Зараз ви читаєте новину «Пропаганда нацизму в Україні буде вважатися злочином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі