вівторок, 15 серпня 2023 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент приїхав до воїнів на Запоріжжя. Доповідали командири
5

Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими
Фото: president.gov.ua
Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими
Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими
Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими
Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими

Президент Володимир Зеленський відвідав Запорізьку область.

Глава держави побував у розташуваннях бригад, які ведуть наступальні дії на Мелітопольському напрямку, заслухав доповіді командирів. Про це повідомив сайт президента.

Зеленський зустрівся з командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександром Тарнавським.

Побував у розташуваннях третьої бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана Національної гвардії, 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура", 117-ї окремої механізованої бригади, 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади НГУ, 65-ї окремої механізованої бригади, 116-ї окремої механізованої бригади, а також на передових пунктах управління 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ та 118-ї окремої механізованої бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не бари і клуби, а допомагати битися армії: президент звернувся до українців

Президент заслухав доповіді командирів про перебіг бойових дій на ділянках фронту. Разом із комбригами й комбатами обговорив найбільш проблемні питання підрозділів.

"Військові наголошували на необхідності засобів радіоелектронної боротьби та фронтових систем ППО для протидії авіації та БпЛА противника", – пише сайт президента.

Також є потреба у безпілотних літальних апаратах, оскільки вони швидко витрачаються в умовах наступальних дій.

Президент і командири обговорили питання професійного відбору людей, оснащення бригад спеціальним обладнанням і технікою, потребу в броньованому евакуаційному транспорті.

Зеленський доручив систематизувати запити військових, винести їх на розгляд Ставки верховного головнокомандувача й передати іноземним партнерам України.

Вчора Сили оборони України "мінуснули" на Таврійському напрямку 30-го російського окупанта. Також знищили 34 одиниці військової техніки і три склади боєприпасів росіян.

Українські воїни ведуть наступальну операцію на Мелітопольському і Бердянському напрямках.

За 538 днів знищили понад 254 920 окупантів, 8370 броньованих машин ворога, 4313 танків, 315 літаків і 314 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Президент приїхав до воїнів на Запоріжжя. Доповідали командири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі