вівторок, 15 серпня 2023 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили деталі

Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили деталі
На Мелітопольському та Бердянському напрямках триває наступальна операція. Фото: eastnews.ua

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах та ведуть контрбатарейну боротьбу.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, пише Генштаб у зведенні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках були авіаційні удари у районах Павлівки та Степного Сумської області. Росіяни здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку з авіації вдарили по районах Іванівки, Загризового Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Лиманському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Васюківки та Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки удару РФ по Львову й області

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару у районі Авдіївки. П'ять населених пунктів обстріляли з авіації.

На Мар'їнському напрямку українські війська стримують наступ російських військ у районі міст Мар'їнка та Красногорівка Донецької області. Був авіаційний удар ворога у районі Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. З артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах чотирьох й артилерійських у районах понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку був авіаудар у районі Новоданилівки Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ольгівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Авіація сил оборони минулої доби завдала один удар по пункту управління, сім по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по зенітно-ракетним комплексу противника.

Знищили ворожий ударний гелікоптер Ка-52.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію РЕБ противника.

У ніч проти 15 серпня під час масованої атаки росіяни поцілили у промислове підприємство в Луцьку. У Дніпрі росіяни сьогодні о 4:20 влучили у підприємство. Там виникла пожежа, постраждала людина. Про багато збитих ракет і влучання по Львову повідомив уранці мер міста.

Під час повітряної тривоги через ракетну небезпеку в західних областях пролунали вибухи. Ракети також були помічені в Київській і на кордоні Вінницької і Житомирської областей.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив про вибухи і роботу ППО в області.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі