вівторок, 15 серпня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали наслідки удару РФ по Львову й області
Оновлено
5

На фото один з постраждалих багатоквартирних будинків у Львові
Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official
На фото один з постраждалих приватних будинків у Ставчанах
На фото один з постраждалих багатоквартирних будинків у Львові
На фото один з постраждалих приватних будинків у Ставчанах
На фото один з постраждалих приватних будинків у Ставчанах

Львівщина у ніч проти 15 серпня постраждала від масованої російської атаки.

Наслідки ракетного удару у вівторок вранці показав Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"У Львові уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. Є постраждалі. Їм надають всю необхідну медичну допомогу. Інформації про загиблих наразі не надходило", – йдеться в повідомленні.

Невеликі загоряння фіксували і в інших частинах Львова. Їх оперативно загасили. В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі.

Ракета прилетіла у двір дитячого садка, заявив мер Львова Андрій Садовий.

"На щастя, без жертв. На жаль, багато шкоди. Пошкоджено більше ста помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. Чотири людини отримують медичну допомогу. Загрози їхньому життю немає", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні масштабна повітряна тривога: російські терористи запустили ракети

Надійшла також інформація про пошкодження транспортних засобів.

"У Ставчанах пошкоджені 10 будинків. Станом на цю годину відомо про людей, які зазнали легких травм. Пошкоджені будинки також у Суховолі. Постраждалих на цю мить немає. Я зараз на виїзді на тих обʼєктах, які постраждали. Більше інформації – згодом", – додав Козицький.

Востаннє росіяни масовано атакували ракетами Львів 6 липня. Тоді було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Сталося також влучання ракети в багатоповерхівку: пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин. З-під завалів житлового будинку витягли трьох загиблих, багато людей дістали поранення.

У ніч проти 15 серпня під час масованої атаки росіяни поцілили у промислове підприємство в Луцьку. У Дніпрі росіяни сьогодні о 4:20 влучили у підприємство. Там виникла пожежа, постраждала людина. Про багато збитих ракет і влучання по Львову повідомив уранці мер міста.

Під час повітряної тривоги через ракетну небезпеку в західних областях пролунали вибухи. Ракети також були помічені в Київській і на кордоні Вінницької і Житомирської областей.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив про вибухи і роботу ППО в області.

.

Зараз ви читаєте новину «Показали наслідки удару РФ по Львову й області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі