понеділок, 14 серпня 2023 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Не бари і клуби, а допомагати битися армії: президент звернувся до українців

Не бари і клуби, а допомагати битися армії: президент звернувся до українців
Усі сили країни мають бути у боях заради держави, сказав президент. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Перемога над російським агресором – це спільна народна справа всіх, хто воює і працює.

Хто не б'ється на передовій, той має допомагати битися. Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Всі на війні. Україна у війні. І хто не б'ється на передовій, той має допомагати битися. І не в барах, не в клубах, не перегонами на вулицях чи якимось показовим споживанням, а цілком конкретною допомогою воїнам. Це щонайменше", – звернувся до українців глава держави.

Увесь адреналін країни, усі емоції, сили мають бути у боях заради держави, сказав президент.

"Заради України – це головний принцип. Заради будь-чого іншого чи заради себе – це буде потім, коли переможемо. А зараз – оборона. Зараз війна", – звернувся Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подякував США за снаряди для HIMARS

"Воїни з передової, які приїжджають у тилові міста, заслуговують бачити та відчувати, що це – саме тилові міста. Що там люди живуть, пам'ятаючи, що там воїни. Що наші воїни тут, на Донеччині, на інших напрямках вони б'ються заради України, вони віддають життя заради України. Свободу й незалежність здобуває не хтось там, на фронті. Це спільна народна справа всіх, хто воює й працює заради перемоги", – сказав президент.

Зеленський розповів, що мав детальні, відверті розмови з військовими.

"Про наші наступальні дії, про постачання у війська, про можливості командирів, про те, якими є зараз ці можливості та якими вони мають бути", – сказав глава держави.

"Важлива тема – це те, як командири можуть управляти особовим складом. Мотивація воїнів, тренування бійців, комплектація підрозділів. Дуже багато проблем через неякісну роботу ВЛК. Військові командири мають займатися війною, а не бюрократією. Будемо готувати рішення", – повідомив президент.

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські воїни за минулий тиждень звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку. Загалом на південному фланзі цього напрямку звільнено вже 40 кв. км території.

Зараз ви читаєте новину «Не бари і клуби, а допомагати битися армії: президент звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі