середа, 11 травня 2011 10:30

Працелюбний Литвин пожурив невловимого Шевченка

Працелюбний Литвин пожурив невловимого Шевченка

Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що присвячує себе роботі 20 годин на добу, а голову Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, "бютівця" Андрія Шевченка неможливо зловити на робочому місці.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, виступаючи на засіданні погоджувальної ради, Литвин обурився тим, що деякі комітети ВР не проводять засідання. Як приклад, він навів ситуацію із Законом про доступ до публічної інформації, який готувався до вступу в дію.

"Сьогодні мною підготовлено і підписано розпорядження про забезпечення виконання Закону про доступ до публічної інформації. Чому сьогодні? Бо довго узгоджували позицію із головою профільного Комітету (Андрієм Шевченком - ред.), якого доводилось шукати, щоб він виклав своє бачення щодо розпорядження", - зауважив голова ВР.

Він наголосив, що через відсутність розпорядження розповсюдилась неправдива інформація про затягування вступу в дію Закону.

"Якщо є якісь претензії, я 20 годин на добу присутній на роботі, тому можна провести відповідні консультації. Голова апарату ВР і його заступники - не хлопчики, які повинні вишукувати голову Комітету, щоб він почитав проект розпорядження", - додав Литвин.

Водночас сам Шевченко пояснив, що до такого Закону слід готуватись заздалегідь, а текст розпорядження, за його словами, він щойно отримав.

Як відомо, 9 травня набрав чинності Закон України "Про доступ до публічної інформації".

3 лютого 2011 року президент України Віктор Янукович підписав закон про доступ до публічної інформації та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу до публічної інформації, які парламент прийняв 13 січня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Працелюбний Литвин пожурив невловимого Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі