четвер, 16 травня 2013 14:13

Поведінка Януковича в Раді була бездоганною - "регіонал"

Поведінка Януковича в Раді була бездоганною - "регіонал"
Володимир Олійник. Фото: day.kiev.ua

Президент України Віктор Янукович показав себе вчора у Верховній Раді зразковим главою держави, а реагувати на крики опозиції було би не припустимо для гаранта Конституції.

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Коментуючи мовчазний і короткочасний візит президента до Ради, політик сказав: "А він так передбачений Конституцією. Це не звернення із постанням, а церемоніальний візит, який чітко прописаний в законі".

"В ньому сказано, що потрібно приймати присягу суддям Конституційного суду в присутності прем'єра, голови Верховної Ради, президентом України, та голови Верховного суду. Тому, в цьому відношенні, він виконав норму Конституції, як президент країни", - додав він.

Говорячи про вимогу опозиції щодо діалогу із президентом, Олійник наголосив: "А що, опозиція чекала від нього прес-конференції? Чи йому треба було реагувати криками на їхні крики? Він він себе як гарант Конституції. Він виконав вимогу закону, а вступати із людьми, які ведуть себе некультурно в діалог не варто".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР пропонують звернутися до Януковича з вимогою звільнити Попова і Присяжнюка

"Якщо президент приїхав, то треба було чемно зустріти, може не вставати, не аплодувати, якщо не хочете, але по-європейськи, чемно. От як президенту треба було відповісти на заклики "Юлі- Волю!"? Він що повинен був прийняти якесь неконституційне рішення? Ні! Тому його поведінка в Раді була бездоганною, а також була бездоганною поведінка більшості, яка не вступала в суперечки, не ображала ту меншість, яка була не при пам'яті", - сказав нардеп.

"Їх аж трусило, коли побачили президента, та й не знали що робити. Шукати діалог — це не значить вимагати. Ніхто ніколи не буде сідати за стіл переговорів, якщо сторони намагаються провести це шляхом ультиматумів та образ", - резюмував "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція побоюється, що без недоторканності не зможе контролювати вибори президента

Нагадаємо, вчора президент України Віктор Янукович прийшов до парламенту на церемонію прийняття присяги суддями КС. Лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що візит президента до парламенту, куди Янукович приїхав на кілька хвилин на складання присяги суддями Конституційного Суду, був ритуальним.

Зараз ви читаєте новину «Поведінка Януковича в Раді була бездоганною - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі