пʼятниця, 28 грудня 2012 19:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Посол США сподівається, що Тимошенко візьме участь у президентських виборах 2015 року

Посол США сподівається, що Тимошенко візьме участь у президентських виборах 2015 року
США і ОБСЄ у разі, якщо Тимошенко не буде допущена до участі в президентських виборах у 2015 році, готові до конкретних дій. Фото: pravda.com.ua

Посол США в Україні Джон Теффт сподівається, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вийде з в'язниці до 2015 року.

"Я сподіваюся, що до 2015 року Юлія Тимошенко буде випущена. Якщо ж вона буде позбавлена ??можливості взяти участь у виборах, я впевнений: і ми, і ОБСЄ будемо розглядати це як порушення...", - сказав Теффт в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому в п'ятницю.

Разом із тим посол США в Україні відмовився сказати, які кроки можуть зробити США і ОБСЄ у разі, якщо Тимошенко не буде допущена до участі в президентських виборах у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Позиція США щодо справи Тимошенко - незмінна", - Теффт

"...Не будемо будувати гіпотези на роки вперед. Крім того, до того моменту мене тут вже не буде. Запитайте у мого наступника", - сказав Теффт.

5 серпня 2011 року Тимошенко була взята під варту на засіданні суду. Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009-му році.

Тимошенко відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. Нині вона проходить курс лікування в одній із харківських лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Посол США сподівається, що Тимошенко візьме участь у президентських виборах 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі