середа, 17 серпня 2016 10:13

Посол попередив про фатальне вторгнення Росії з півдня

Посол попередив про фатальне вторгнення Росії з півдня
Фото: ukrinform.ru

Росія може розпочати нове вторгнення в Україну з Криму.

Про це сказав посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає DW.

Дипломат нагадав, що після анексії півострова 2014 року Росія розмістила на його території 40 тис. солдатів, а також сучасну військову техніку. Мельник наголосив - подальше вторгнення Росії на українську територію може відбутися не лише зі сходу, а й з півдня, тобто з півострова. Виникнення нового кривавого конфлікту буде "справді фатальним" не лише для України, а для Європи.

У зв'язку з цим Україна закликала федеральний уряд Німеччини бути жорсткішим до Росії в конфлікті щодо анексованого Криму.

"Ми сподіваємося на дієвішу й жорсткішу дипломатію", - сказав Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо бути готові" - Клімкін назвав кількість військ РФ у Криму

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму. Російські силовики затримали двох "організаторів терактів" - Євгена Панова й Андрія Захтія.

Президент України Петро Порошенко назвав ці звинувачення безглуздими й цинічними. І доручив перевести до посиленої бойової готовності підрозділи, розташовані вздовж лінії фронту та на кордоні з окупованим Кримом.

Зібрана на прохання української сторони Рада безпеки ООН підтримала цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «Посол попередив про фатальне вторгнення Росії з півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі