понеділок, 24 червня 2024 19:57

Помічник держсекретаря США розповів, чого очікує від саміту НАТО

Помічник держсекретаря США розповів, чого очікує від саміту НАТО
Ювілейний 75-й саміт лідерів країн НАТО відбудеться 9-11 липня. Фото: pixabay.com

На саміті НАТО у Вашингтоні необхідно підкреслити можливості для повної інтеграції України у західні структури, створити прямий та ефективний міст для членства в Альянсі та обговорити шляхи для успіху України на полі бою.

Про це сказав помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії посол Джеймс ОʼБраєн, передає "Укрінформ".

"Я думаю, ми побачимо за підсумками саміту НАТО, а потім на зустрічі Європейської політичної спільноти (EPC) через тиждень у Великій Британії можливість відзначити, що Україна повністю інтегрується в західні структури, про прагнення до яких заявили її уряд та народ", - наголосив він.

Чіткий міст до членства має стати продовженням Україною реалізації запланованих реформ, щоби забезпечити ефективний та незворотний рух до Альянсу. Цей міст має бути "добре освітленим, коротким, прямим і без перешкод".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт НАТО у Вашингтоні буде не таким, як у Вільнюсі. Що зміниться для України

ОʼБраєн паралельно очікує позитивного рішення від ЄС, яке розкриє Україні шлях до членства.

Він додав, що СЩА й інші країни Альянсу хочуть, щоби Україна мала успіх у бойових діях. І зараз час на боці України.

"Ми бачимо, як динаміка на полі бою суттєво змінюється впродовж останніх тижнів. І це буде ще однією темою обговорень на саміті НАТО",- додав представник Держдепу.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

У січні відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Помічник держсекретаря США розповів, чого очікує від саміту НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі