понеділок, 18 листопада 2013 02:06

Питання євроінтеграції України вирішиться на президентських виборах-2015 — Фесенко

Питання євроінтеграції України вирішиться на президентських виборах-2015 — Фесенко
Володимир Фесенко. Фото: lenta-ua.net

Питання євроінтеграції України буде вирішуватись не на Вільнюському саміті, а на президентських виборах 2015 року.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив політолог Володимир Фесенко.

Зокрема, експерт зазначив, що зараз не йдеться про відмову України від європейської інтеграції чи її згоду.

"На мій погляд, питання євроінтеграції, до того ж у політичному сенсі, буде вирішуватись не зараз у Вільнюсі, а на президентських виборах 2015 року", - наголосив Фесенко.

Крім того, політолог підкреслив, що задля повної євроінтеграції нашій державі буде замало підписати Угоду про асоціацію.

"Треба бути реалістами. Це навіть не європейська перспектива, адже там про членство не йдеться. Нам ще так багато треба зробити для цього", - сказав він.

Водночас, Фесенко визнав, що Угода про асоціацію з ЄС є фундаментом, який потрібний для реальних системних дій в напрямку Європи.

Нагадаємо, представник місії Європарламенту Олександр Кваснєвський переконаний, що асоціацію з Україною доведеться перенести на невизначений термін, якщо відповідна Угода не буде підписана на Вільнюському саміті.

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що асоціація України з Європейським Союзом не стане розширенням його меж на схід, натомість сприятиме створенню "міжцивілізаційного порталу" для країн Євроатлантики (США та ЄС) та Євразії (Росія, Китай).

Саміт "Східного партнерства" країн-членів Євросоюзу відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Питання євроінтеграції України вирішиться на президентських виборах-2015 — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі