середа, 01 липня 2009 10:33

Після того, як Зварич "здав" київських суддів, його слідчий ледь не загинув

Після того, як Зварич "здав" київських суддів, його слідчий  ледь не загинув

Львівський екс-суддя Ігор Зварич дає цінні свідчення про систему хабарництва, яка діяла у "третій владі", – кому і за що передавалися гроші, за скільки купувалися призначення, про інші неподобства у вищих судах України.

Про це газеті "Сегодня" повідомив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Ми дізнаємося, скільки коштували посади суддів, у які суми обходилися їхні вироки, рішення, і ці цифри п"яти-шестизначні", - сказав Кузьмін.

"Підійшли до дуже високих посадових осіб із судової ієрархії країни. Крім Зварича допитали 8 інших суддів. Це вже не львів"яни, а кияни, причому високого рангу. Їхні свідчення також документуються, залучаються до справи", - повідомив він.

Заступник генпрокурора не назвав прізвищ, повідомивши, що в суддівському корпусі "чудово знають, про кого йдеться".

Разом із тим він поскаржився, що "служителі Феміди", як і наділені імунітетом депутати, невразливі: "Можуть не з"являтися на допит, і нічого їм не буде".

У Головному слідчому управлінні Генпрокуратури кажуть, що Зварича "охороняють не гірше за президента".

А ось слідчі в його справі можуть бути в небезпеці.

У керівника слідчо-оперативної групи в справі Зварича Володимира Жербицького, як повідомили виданню джерела у столичній ДАІ, 22 червня, дорогою в Бориспільський аеропорт, у службового "Пасату" відмовили гальма.

Машину відігнали на техстанцію, де виявили спробу несанкціонованого втручання – система була залита кислотою, яка роз"їла гальмові циліндри та інші вузли.

"Щастя водія і пасажира, що швидкість набрати не встигли, було усього лиш кілометрів 40 на годину. Педаль гальма просто провалилася. А цілком могло бути два трупи ", - кажуть фахівці.

Сам Жербицький цю інформацію журналістам не підтвердив, але й не спростував.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Після того, як Зварич "здав" київських суддів, його слідчий ледь не загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі