субота, 10 грудня 2022 15:12

Підсанкційний голова суду Вовк "не планує їхати" до США

Підсанкційний голова суду Вовк "не планує їхати" до США
Два роки тому голова ОАСК Павло Вовк викинув повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду, коли йому її вручали детективи НАБУ. Фото: "Радіо Свобода"

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, проти якого вчора Сполучені Штати Америки запровадили санкції, заявив, що "переживе відсутність можливості з'їздити до США".

Також заявив про "кляузи до Вашингтона". Про це написав у Facebook.

Вовк назвав кримінальну справу про захоплення влади "безперспективною".

"Відсутність будь-яких досягнень, крім дешевого піару, очевидно і змусило ініціаторів кампанії вдатися до останнього шансу – звернення з кляузами до Вашингтона", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слово за президентом" – активісти звернулися до Зеленського щодо судді з паспортом РФ

Вовк заявив про "вигадані хабарі" і "переслідування" всіх його родичів.

"За останні роки мені довелося багато чого пережити, тож переживу і відсутність можливості з'їздити до США. Я залишався весь цей час в Україні і не планую нікуди їхати, бо впевнений в абсурдності цих звинувачень", – написав голова ОАСК.

США запровадили санкції проти Павла Вовка і двох членів його родини 9 грудня. Державний департамент США заявив, що санкції – у зв'язку з "вимаганням хабарів в обмін на втручання у судові та інші публічні процеси".

Два роки тому Національне антикорупційне бюро опублікувало записи нібито розмов голови ОАСК. "Треба захопити владу в цій ВРП (Вища рада правосуддя. – Gazeta.ua)", – йшлося в розмовах.

Бюро звинуватило голову суду у створенні злочинної організації, спробі захоплення державної влади. Коли детективи намагалися особисто вручити Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду, він її викинув.

У червні цього року Спеціалізована антикорупційна прокуратура і НАБУ направили до суду справу про зловживання в ОАСК.

Зараз ви читаєте новину «Підсанкційний голова суду Вовк "не планує їхати" до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі