вівторок, 01 вересня 2020 13:43

"Надо захватить власть в этой ВРП" - детективи опублікували розмови голови адмінсуду Вовка

"Надо захватить власть в этой ВРП" - детективи опублікували розмови голови адмінсуду Вовка
За даними слідства, Вовк використовував широке коло зв'язків. Фото: "Українські новини"

Національне антикорупційне бюро опублікувало записи розмов голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.

Його підозрюють у створенні злочинної організації, захопленні державної влади, зловживанні впливом і втручанні в діяльність державних діячів, створенні штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

За даними слідства, втілюючи план із захоплення влади, Вовк використовував широке коло зв'язків у державних органах.

Так голова ОАСК міг організувати подання штучних скарг до Вищої ради правосуддя не тільки на непідконтрольних йому суддів, а й на суддів усіх інстанцій. Які виносили "незручні" для нього рішення, зокрема щодо суддів Верховного суду.

НАБУ навели стенограми низки епізодів. Одна з них:

16.07.2019

Голова ОАСК – Надо захватить власть в этой!

Суддя ОАСК – В Раде судей?

Голова ОАСК – Нет, в ВРП!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник відреагував на заяву Офісу президента

У липні голові ОАСК Павлу Вовку й низці суддів НАБУ повідомили про підозру - на ґрунті записів розмов у його кабінеті, частину яких опублікували торік. У приміщенні суду провели обшуки.

Окружний адмінсуд міста Києва відомий скандальними рішеннями. Зокрема, відстороненням в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, скасуванням рішення про націоналізацію Приватбанку, заборони на показ в Україні серіалу "Свати", дозволив в'їзд російському акторові Федору Добронравову, який підтримав окупацію Росією Криму. Скасував рішення Київради про перейменування проспектів на честь Степана Бандери й Романа Шухевича.

Зараз ви читаєте новину «"Надо захватить власть в этой ВРП" - детективи опублікували розмови голови адмінсуду Вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі